ergobaby 360 pas cher
Michael Jordan Jersey For Sale
Yeezy Boost 350 v2 pas cher
http://www.worldwidecstore.com/
Billig Canada Goose Jakke
Doudoune Canada Goose Pas Cher
louboutin pas cher
Sac Goyard Pas Cher
Louboutin Pas Cher
Chicago Blackhawks Jersey
adidas nmd pas cher

http://www.peachprosthetics.com/ louis vuitton taschen outlet http://www.latourdagadir.fr/ canada goose jassen http://www.dayatthepark.nl/ louboutin pas cher louboutin outlet louboutin outlet uk http://www.antiek-centrum.nl/ Canada Goose Outlet http://www.design4you.dk/ canada goose udsalg sac goyard pas cher canada goose pas cher http://www.studnet.dk/ Louis Vuitton louboutin Outlet Louboutin Outlet http://www.singforlife.be/ http://www.muxum.nl/ http://www.bart-smit.nl/ http://www.jongemeisjes.nl/ http://www.pcpartner.nl/ http://www.eyeque.nl/ Goyard pas cher Canada Goose pas cher http://www.natinka.de/ http://www.dapinternational.co.uk/ http://www.kshatriyasuperlam.com/ canada goose outlet http://www.viamatic.fr/ Monlcer Outlet https://www.hammerheads.nl/ Canada Goose Jakker Canada Goose Jacka polo Ralph Lauren pas cher Moncler España Moncler Jakker Udsalg moncler pas cher Parajumpers Jakker Udsalg Ralph Lauren pas cher http://www.psycoach-palacin.fr/ http://www.supportede.nl/ http://www.mercatiinternazionali.org/ https://www.usvirent.com/ http://www.arabianshow.nl/
Ingierkollen og Rustad Slalomklubb
Tuesday, September 19, 2017 Hjem | Om IRS | Organisasjon | Kontakt oss | Linker | Resultater | Været | Ingierkollen Slalåmsenter
KLUBBEN
Klubbklær
Informasjon
Innmelding i IRS
Skilisens
Medlemstilbud
Regler
Alpinutstyr
Treningslære
Treningsprogram
NYBEGYNNER (6-10 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
U10 (6-10 år)
Planer
Kontaktpersoner
U12 (11-12 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
U14 (13-14 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
U16 (15-16 år)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
BREDDE (11-16år)
Planer
Kontaktpersoner
FIS (17-eldre)
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
MASTERS
Planer
Kontaktpersoner
Reportasjer
SKICROSS
Informasjon
JIBBERNE
Planer
Reportasjer
NM-FINALER
Landsfinalen
Hovedlands
SAMLINGER
Planer
Reportasjer
Informasjon
RENN
Terminliste
Reportasjer
Live Timing
FUNKSJONSHEMMEDE
Informasjon
MARKEDSPLASS
Bruktmarked
Kampanjer
   
   
     
3
Skriv ut denne siden

Prepping av alpinski

Publisert 10/17/2013
Skrevet av: AR

Oppsett av kanter på Alpinski
 
KANTER (FIG 1) på skiene er det absolutt viktigeste for skifølelsen til løperene, og det er lett at fokuset på smøring ofte er mye høyere enn fokuset på å ha skarpe, og også riktig satt opp kanter. Det viktigeste er at løperne har kanter som er tilnærmet frie for hakk og skarpe før hver eneste trening. En trening med for sløve kanter er en trening bortkastet. Det er riktignok ikke alle forhold som er like «kantavhengige.»

Vi har mange forskjellige vinkler på markedet. I verdenscupen bruker man vinkler fra 85-88 grader på kanten, avhengig av gren, føreforhold og personlig kjørestil. Jo lavere grad på kanten, jo mer agressiv ski. En «spiss» kant sitter også bedre på is. Ulempen med en «spiss» kant, altså primært 85 og 86 grader er at kantene brukes opp på kort tid, og de knekker veldig mye fortere om man er uheldig å treffe småstein i bakken.

Spisse kanter er også ganske ubrukelig i bløtt og mykt føre, fordi skiene graves mye lettere ned. Derfor ser vi bort fra de spisse vinklene når vi har 1 (eller 2) par i hver gren som skal fungere på alle føreforhold.

De aktuelle vinklene for oss er da bare 87 og 88 grader. Det de fleste bruker, og som også etter min mening er helt riktig er å bruke 87 grader i SL og SSL, og 88 i SG og evt Utfor når den tid kommer.

HENGENDE KANTER
MEN noen ofte glemmer som kan være desto viktig er hvordan man henger kanten, altså hvor mye kanten er løftet fra snøen ved helt flat ski.
(FIG 2)Her ser vi at kantene er vinklet litt opp fra snøen slik at skien i helt flat tilstand kun berører snøen med sålen og ikke stålkanter. Dette gjør skien ekstremt mye mer forutsigbar.
Om kanten ikke er hengt vil hver eneste lille bevegelse i skien føre til en viss grad av kanting, som kan bety lavere fart.

Jeg vet at mange henger kantene på fartsskiene, men gjør det samme på slalom og storslalom også. Når det kommer til hvor mange grader man skal henge kanten vil jeg si max 0,5 grader. På slalom og storslalomskiene vill jeg personlig hengt kanten ca 0,25 grader mens jeg ville hatt 0,5 på fartsskiene.

Swix har fine holdere for å gjøre dette, og ved bruk av en slik holder kan hvem som helst gjøre det. Det går også fint å bare ta 2-4 runder med sølvteip rundt fila og så dra over kanten på undersiden, men dette krever at man er stø på hånda. NB! Husk at kanten må henges på nytt - etter hver planslip.

SMØRING
Når det kommer til smøring av skiene er det viktig å smøre dem etter hvert trening. Å smøre skiene er en såpass enkel sak at løperene gjør det selv, og det er smart å inarbeide en disiplin tidlig på at dette skal gjøres etter hver gang.
Akkurat hva man legger på av voks har ikke veldig mye å si (forutenom i fartsdisipliner) så lenge sålen blir mettet. Det er ALT for stort fokus på dette i barnerenn i Norge. Man kjører
maks 1/10 av en slalomløype på flat ski, noe som også sier sitt om hvor viktig kantene er, da vi kjører på kant de resterende 9/10.

Blå(CH6), Rød(CH8) eller Lilla (CH7) uten fluor, så har du så og si alt du trenger så sant det ikke plaskregner og vi er på Eurotechfarten;)

Ditt alpinutstyr
Prepping, smøring, støvler og ski
Bildegalleri
Vis bilde
Vis bilde
ANNONSER
SPONSORER
RACINGSKI 2017-18
Bestill nå:
Gå til annonse
SPONSOR?
-vil du støtte IRS
Gå til annonse
IRS-klubbklær
Nå kan du bestille IRS-klubbklær hele året. Bestill direkte hos leverandør - rask levering!
Gå til annonse
IngierkollenOPP
3. september 2017 -kl.15:00
Gå til annonse
SAS Flyreiser opptjener IRS klubbrabatt:
SAS SPORTPRIS gir deg en rekke fordeler:
Gå til annonse
Bingoland
Bingoland spiller til inntekt for INGIERKOLLEN RUSTAD SLALOMKLUBB
Gå til annonse
Prepp skiene dine på Torshov Sport
Topp kvalitet, god kapasitet og rask levering!
Gå til annonse
Få støvlene tilpasset din fot hos Torshov Sport
Øk skifølelsen med riktig tilpassede støvler
Gå til annonse
Copyright © 2017 www.irsalpin.no Ingierkollen Rustad Slalomklubb. All rights reserved. Webløsning levert av Rudi Reklamebyrå